Subdisputen

Subdisputen

In de jaren zestig is er binnen het CDL een actief programma opgestart om een aantal subdisputen op te richten en hier actief vorm aan te geven. Sinds die tijd heeft het CDL bijna altijd een of meerdere subdisputen gehad. Veel van deze subdisputen zijn in de loop der tijden weer opgeheven, andere zijn juist veel later nog opgericht. Momenteel zijn er drie subdisputen actief bij het CDL, namelijk L.C.D. Prisma, de Brouwmeesters en het Chefs Dispuut.

De Brouwmeesters

Het subdispuut de Brouwmeesters is opgericht tijdens de ALV van het CDL op 3 december 2015. Dat betekent dat dit prachtige subdispuut inmiddels al meer dan 5 jaar bestaat. In die tijd hebben we niet alleen enthousiaste brouwers gevonden, er zijn ook al heel wat biertjes gebrouwen. Gedurende zes jaar brouwen hebben wij ons brouwproces goed kunnen observeren en met behulp van goede tips weten te verbeteren. Heb je zelf brouwtips of lijkt het je leuk om samen met ons het CDL van bier te voorzien? Neem dan vooral contact met ons op!

Chefs' Dispuut

Chemie is als koken, maar dan zonder aan de lepel te likken! Veel leden van het CDL hebben een grote passie voor koken en vinden het leuk om samen tijd door te brengen met andere culinaire chemici. Daarom is het Chefs Dispuut (CD) opgericht op 20 februari 2023 tijdens de algemene ledenvergadering (ALV). De oprichters hebben een plek voor ogen waar de culinaire chemici van de CDL met elkaar in contact kunnen komen. Op deze manier kunnen kookliefhebbers hun recepten delen, samen (nieuwe) gerechten bereiden en andere culinaire activiteiten ondernemen. Denk aan het organiseren van kookwedstrijden, het bijwonen van proeverijen of andere activiteiten die de leden bedenken. Bovenal is het CD een plek om plezier te hebben en te genieten van een gedeelde passie voor eten en koken. Klinkt dit als een plek waar jij goed zou passen? Sluit je aan bij het CD! Vraag gewoon aan het CD-bestuur of stuur een e-mail naar chefs.dispuut@gmail.com.

L.C.D. Prisma

Dit kleurrijke dispuut is opgericht in 2013 door de kleurrijkste mensen van het CDL, met vrijheid en openheid hoog in het vaandel. Wij houden er van om kleur en gezelligheid in het leven van anderen te brengen. De leden van Prisma zijn actieve leden van het CDL en frequent aanwezig bij activiteiten en feesten. Wat vinden wij? Anno huidige tijd is gender based bias natuurlijk niet geaccepteerd, en voor ons is niks te gek. Schaam jij je nergens voor, doe jij niet aan vooroordelen, of doe je gewoon wat je leuk vindt? Kom dan bij Prisma! Vraag naar de Praeses (Prinses) van Prisma of spreek iemand aan op het hok voor meer informatie en hoe je lid kunt worden!